Väntat hela vintern...

2013-05-26 10:17 | 0 kommentarer

Äntligen!, i morse kunde jag gå ut och sätta mig på verandan och avnjuta kaffet i morgonsolen, fåglarna kvittrade och hundarna busade på den nyklippta gräsmattan. Så kommer Viktor ut och säger - glad mors dag mamma!, livet är underbart!

Senare idag ska jag upp till klubben och kolla in nya sökrutan och få veta var jag ska sitta/ligga på lördag när jag ska vara figurant på DM tävlingen, hoppas vädret består. 


Skogspromenaden

2013-05-23 08:37 | 0 kommentarer

Jag går ju en liten skogspromenad varje morgon med hundarna, trassligt med koppel är det men såå skönt, fåglarna kvittrar och doften från skogen är underbar. Försöker förklara för hundarna att blommorna måste få sitta kvar på blåbärsriset om det ska bli några blåbär, dom älskar ju blåbären och plockar och äter men som sagt dom måste ju bli till först och då kan man inte äta upp blommorna.   

Var till klubben igår med sex (6) hundar!, ensam!, Rebecka som jag skulle hämta vid tågstationen fick förhinder i sista minuten. Vilken traumatisk upplevelse att komma in på agilityplanen med sex rabiata hundar! Jag tränade några minuter med varje hund och naturligtvis måste det regna också, sedan åkte jag HEM! Både hundar och jag sov gott den natten. 


Utlovade bilder

2013-05-22 20:26 | 0 kommentarer

Jag har fått några bilder från provapåvallningen, hoppas på flera sedan.

Zuki och jag , provapåvallningZuki och jag , provapåvallning1

Zuki och jag , provapåvallning2Zuki och jag , provapåvallning3

Zuki och jag , provapåvallning4


Jag har en vallhund.

2013-05-20 09:19 | 0 kommentarer

Igår var jag och Zuki på provapåvallning utanför Heby hos Marianne Hansson, kennel Gatefields, en mycket intressant upplevelse. Zuki tyckte nog bäst om fårbajset som hon slukade med god aptit. Trevliga människor och hundar och ett perfekt väder, kan man begära mer?

"Vanligt" folk kan ju undra om man är riktigt navlad när man åker 30 mil för att tillbringa några minuter halkandes runt i fårbajs tillsammans med en förvånad hund, men det var det värt faktiskt. Ska nog försöka mig på det någon fler gång men förhoppningsvis på närmare håll. Hoppas på att få några bilder framöver. 


Det kunde vara värre...

2013-05-16 08:41 | 0 kommentarer

Livet är tungt ibland, sjukdom och död gör en påmind om att stunden man lever här på jorden är väldigt kort...så därför måste man försöka göra den så trevlig och bra det bara går men ibland blir det som sagt väldigt tungt. 

Det händer inte så särskilt mycket här i skogen, skogspromenaderna är inte lika roliga när hundarna måste vara kopplade men skogsdjuren håller ju på att föda sina ungar för fullt så dom måste få vara ifred. Däremot har ju en hel del träning kommit igång (för hundarna), sökträning, lydnad och agility, det är så roligt. 

Jag har anmält systrarna bus till utställning så nu börjar dom nog snart fälla sin päls

Går i valet och kvalet om jag ska anmäla Zuki till apelltävlingen den 16 juni....

På söndag ska jag och min collieflicka på provapå vallning, DET ska bli intressant!

Och så skulle jag ju meddela Peppes resultat från Helsingforsutställningen; 2:a bästa hane, cert och CACIB, så roligt för mig och hans ägare; Janet som har kennel Menjarinn.

941934_10200401814942765_1054051434_n

Här är Peppe med sin dotter "Lillmaja".

Tack till Carina som tog honom med och visade upp honom så fint.


Kroppen vill inte.

2013-05-11 09:15 | 0 kommentarer

Igår var en helt underbar dag, tränade sök med Zuki tillsammans med trevliga människor och härliga hundar. Vädret var skönt, skogen fin och myggfri, bättre kan det inte bli.

Såg igårkväll fram mot ännu en dag i skogen tillsammans med min underbara collieflicka, vaknade tidigt på morgonen och kroppen bara skrek - rör dig inte! Tog smärtstillande men efter två timmar hade det inte gjort någon som helst nytta, bara för mig att inse - ingen träning idag... Zuki såg ledsen ut när jag ställde undan ryggsäcken i skåpet, förmänskligande av hunden, ja, jag vet, det var nog jag som var mest besviken. Hoppas mina träningsvänner får en härlig dag i skogen trots att jag inte kan vara med .

Det är en spännande dag ändå, Peppe (son till Soya) är i Finland på utställning, hoppas det går bra för honom, återkommer med resultat när jag fått veta något.  


Det är mycket nu....

2013-05-08 07:50 | 0 kommentarer

Det är nu allt ska hända!, hur mycket som helst som ska göras, ställa undan alla vintergrejor till exempel, igår fick jag undan sparken men snöskyfflarna är ännu i arbete, nu skottar jag löv och gräs med dom  .

Agilitykurserna har börjat, Olivia och jag har en nybörjarkurs och det är hur roligt som helst, det är så trevligt att se både hund och förare när dom lyckas med en uppgift - så lyckliga!,  det kommer bilder senare när jag kommer ihåg att ta med kameran. 

Nu börjar vi även komma igång med vår egen hundträning, igår hade vi med ett litet gäng till agilityn, hur kul som helst! 

DSC_1639

I väntan på sin tur att få träna.

 DSC_1641

 Humlan tränar slalom med Rebecka.


Sicken blåst.

2013-05-05 08:48 | 0 kommentarer

Bästa torkvädret idag, passa på att tvätta och hänga ut, torkar på nolltid.  Det går även bra att räfsa löv och skräp bara man ser till att göra det i rätt riktning, då hjälper blåsten till att få iväg allt utan att man behöver använda skottkärra eller dyl. blåser det in till grannen?, kan väl ingen hjälpa det är vädrets makter som bestämmer.  Nu är det bara en liten ynka ishög kvar på tomten så sköönt, nu börjar också gräset mellan hålen titta fram, skulle behöva sån't där gräsmattsplåster dom gör reklam för på tv;n.  Men då skulle jag behöva sätta nät runt varje "plåster" annars blir det ju utspritt över hela backen på nolltid eftersom hundarna älskar att "hjälpa till".  Kanske ska satsa på asfalt istället och köpa en borstmaskin istället för gräsklippare.  

Nu börjar agilityhindren komma fram på gräsmattan, det är ett riktigt vårtecken här hos oss. Så ska man ju träna också, har anmält till några tävlingar så nu måste vi komma igång.

Det börjar närma sig träningshelg med Zuki, vi har så erbarmeligt dålig kondition (i alla fall jag) så det känns nästan lite jobbigt men det ska väl gå ändå hoppas jag.


Hon har gjort det igen!

2013-05-03 08:53 | 0 kommentarer

Soybex Mystical Fire "Mini" BIR, BIG 2 på inoff. utställningen på Tjolöholm 1:a Maj.

Mini på utst. 1 maj

Så ska det se ut   när "mina" valpar är på utställning, det känns väldigt bra i .

Önskar Susanne och Mini lycka till i fortsättningen.


1:a Maj

2013-05-01 09:05 | 0 kommentarer

Sista april avklarad utan problem, en lugn hemmakväll framför tv;n. Idag ser det ut att bli riktigt fint väder så man får passa på att göra lite utomhussysslor, tror jag fått bort alla gamla hundpruppar från gräsmattan, nu är det bara att hålla koll på dom nya och få bort dom så fort som möjligt, jag tycker INTE om hundpruppar på gräsmattan. Så mycket gräsmatta är det ju inte förståss mest mossa och många, många hål, man kan tro att vi har sorkuppfödning. Finns lite snö (is) kvar på en del ställen fortfarande men det förvinner nog snart, ska ju komma varmluft nu säger smhi, då får vi något annat att gnälla över  .

Fick ett trevligt inlägg på min logg på facebook igår, en av mina valpar som visat framfötterna, så roligt! Tack Susanne för inlägget!

Bild: Soybex Mystical Fire "Mini" BIR, BIG3 på hennes första utställning (inoff. i Essunga).

Soybex Mystical Fire "Mini" BIR, BIG3 på hennes första utställning (inoff. i Essunga).

Välj språk/pic a language.

Ewa

DSC_3952
Jag och Soya med sin tredje valpkull

Blogghistorik

«maj 2013»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
GOTT NYTT ÅR!
KENNEL SOYBEX ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL
Vår älskade Tekla har fått somna in.
Vi hälsade på i Avesta.
Morris har flyttat
Tekla 17 år idag!
Samantha har flyttat till sin nya familj
Emmett har flyttat till sin nya familj.
Hercules har flyttat.
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!

Senast kommenterade
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!
Så ledsen.......
Så börjar det nya året....
Snart vinter igen
Tungt i livet just nu.
Resa till Halland
Shadow!
Eländet bara fortsätter.
Mycket negativt just nu...
inofficiell utställning i Ludvika 11 april 2015

Kategorier
Början

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2012