Vargen kommer!

2013-10-26 09:14 | 1 kommentarer

Nu är det slut på lösa hundar i skogen, vargen har varit synlig här i byn! Jag som var så glad att älgjakten är över så man törs gå ut med hundarna i skogen igen men nu har vargen kommit så det är bäst att hålla sig därifrån. Det blir så heta debatter när det gäller varg, jag tycker att om dom ska finnas här i landet så ska dom hålla sig djupt in i skogen och inte ränna runt i byarna och skrämma folk, ha ihjäl vår boskap och sällskapsdjur. En del säger att har man bosatt sig på landet så får man tåla varg, jag har bott här i snart 40 år och först nu har vargen kommit hit, vem kom först jag eller vargen?   

Det blev som tur var lite sommar igen, är inte klar med utebestyren ännu så snön kan vänta lite till, behöver ju inte komma alls i mitt tycke.

I en del affärer är julkommersen i full gång, man hinner ju tröttna på julen innan den ens varit!  Kommer ihåg min barndoms jular (lite av dom i alla fall), mamma lagade mat, satte upp gardiner, strök dukar och jobbade halft ihjäl sig på julaftons morgon.  Granen hämtade pappa i skogen, även det på julaftonsmorgon. Så var det Nicke Lilltroll på radion - mossa mossa på er alla männskobarn!  Nu är det nog en del som undrar hur gammal är människan egentligen??? Hehe.


Mörk, mörkare, mörkast.

2013-10-17 09:15 | 2 kommentarer

Mörkret sänker sig över Sverige, natten till Söndag ska vi ställa om klockorna igen, till vilken nytta kan jag undra. Solen stiger upp 20 minuter senare och går ned 20 minuter tidigare för varje vecka vad kan då en timme göra för oss nordbor?, ställer bara till en massa trassel med om man ska ställa klockan bakåt eller framåt, kommer man i tid till det man ska eller kommer man försent!? Nu fattas bara snön, den kan jag vara utan men vet många som vill ha den, till vilken nytta kan man undra?   

Går och väntar på att Soya ska börja löpa, ska försöka para henne, är liksom lite valpsugen nu, tänk att få en kull valpar i julklapp.

Har börjat med ett omflyttningsprojekt här hemma, hoppas det blir klart till jul. Jag brukar ha förmågan att sätta igång med saker före jul så jag får stressa lite mer än vanligt för att få det klart. Vet inte varför allt måste vara färdigt till jul men så är det.

Hoppas nu att denna vinter blir som den för två år sedan, mild med lite snö så man kan vara i skogen om dagarna.


Allt som vanligt igen.

2013-10-12 13:51 | 0 kommentarer

Nu är ordningen återställd, hundarna friska, pigga och fulla av energi. Vädret är otroligt vackert och det finns tusen saker att göra nu.

Väntade halva gårdagen på rörmokaren som inte kom, undrar om han tänker komma på måndag?, det är så konstigt att hantverkare inte kan höra av sig och meddela hur dom har tänkt göra. Skulle jag inte vara hemma så kan dom ju inte göra något...vet inte hur det är tänkt att det ska fungera.

Fått besked från VDC att jag har fickor på tjocktarmen, för övrigt är det inget fel, skönt att få veta. Det är ju mycket som far runt i skallen när man får oförklarigt ont någon stans. 

Jag har börjat på uppfödarutbildning, mycket intressant och givande, har varit på två föreläsningar hittills, Lars Fält (betende) och Moa Persson (anatomi). Har även gått på två "kurstillfällen", det är jättetrevligt.


Ömsom vin ömsom vatten...

2013-10-07 08:27 | 0 kommentarer

Fredagen var en glädjedag men lördagen blev inte så rolig, Soya bajsade blod och blev snabbt hängig, ville inte äta eller dricka. På eftermiddagen tog jag kontakt med Falu djursjukhus och fick komma dit på kvällen, efter röntgen och blodprov blev hon inlagd för att få vätska och ev. medicin. Väntar nu på att veterinären ska ringa och hoppas att allt är så pass bra så jag får hämta henne idag. Förstår nu hur stor plats den lilla spetsen har i mitt hjärta, längtar så mycket efter henne, det känns så dämpat här hemma. Kommer att bli en lång dag med väntan på telefonsamtal.


Ett lyckligt slut på denna fredag!

2013-10-04 20:13 | 3 kommentarer

Har just kommit hem från Falu djursjukhus där Ole Frykman (ortoped) med stor noggrannhet har känt igenom Blossoms knä och ben, jag tordes nästan inte andas medans det pågick. Så säger han -det är så bra så! Jag trodde inte mina öron först men han sade det igen -det är så bra så! Alltså har Blossom ett fullt fungerande knä!   nu behöver jag inte vara ängslig längre när hon hoppar och far över stock och sten i skogen, så underbart!!!

Anledningen till att jag trodde knät var pajjat berodde på att tre andra veterinärer påstod att knät var helt luxerat (ur led) hela tiden. Skönt att dom hade fel. Av detta har jag lärt mig att alltid få fler utlåtande om det är något man är tveksam om. 

DSC_1751


Snart vinter!

2013-10-04 09:40 | 2 kommentarer

Herre min je!, nu är det snart full vinter och vad har jag gjort???, inte förberett i alla fall.

Nu måste bilen in på service, motorvärmaren har gett upp och bakre vindrutetorkaren likaså, det måste ju bara fungera till vintern. Bara att beställa tid då! 

Idag ska jag till djursjukhuset med lilla Blossom, hennes knä har pajjat igen, inte roligt när man lagt ner så mycket pengar och tid samt hundstackaren som fått lida en hel del. Få se vad ortopeden säger...detta är INTE kul.

Siba ska prova att vara hos moster denna helg, ska bli spännande att se vad dom tycker om varandra, hoppas dom får roligt tillsammans.

Har ju haft krångel med magen på sista tiden och efter att ha varit på röntgen med allt vad det innebär så har jag fått veta att jag har fickor på tjocktarmen, inte undra på att man är fet, fickorna är säkert fulla med s..t och klart att det blir ont då också.  Får se vad som kan göras åt det?, kanske blir flytande föda hädanefter. 

På söndag blir det i alla fall roligt, då ska jag på föredrag med Moa Persson (Anatomi), mycket intressant!

Nu ska jag ha lite kaffe och sedan blir det kanske en promenad med hundarna. 

Välj språk/pic a language.

Ewa

DSC_3952
Jag och Soya med sin tredje valpkull

Blogghistorik

«oktober 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
GOTT NYTT ÅR!
KENNEL SOYBEX ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL
Vår älskade Tekla har fått somna in.
Vi hälsade på i Avesta.
Morris har flyttat
Tekla 17 år idag!
Samantha har flyttat till sin nya familj
Emmett har flyttat till sin nya familj.
Hercules har flyttat.
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!

Senast kommenterade
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!
Så ledsen.......
Så börjar det nya året....
Snart vinter igen
Tungt i livet just nu.
Resa till Halland
Shadow!
Eländet bara fortsätter.
Mycket negativt just nu...
inofficiell utställning i Ludvika 11 april 2015

Kategorier
Början

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2012