Måste bara...

2013-12-28 09:35 | 0 kommentarer

Måste bara visa den fina blomman jag fick av Winstons Husse och matte. 

                                       DSC_3112

  Den blommar med två stänglar nu och den tredje är på gång.                                        Så vackert i vintermörkret.


Nu går det undan

2013-12-27 19:59 | 2 kommentarer

Det nya året närmar sig med raketfart, idag fyller dotra år och på nyårsafton fyller sönerna, dom har blivit vuxna nu men lite uppvaktning och presenter måste ju till i alla fall. Det blev lite dåligt med planeringen för barnen, inte så kul att fylla år när julafton nyss varit.

Idag trodde jag min sista stund kommit, var på väg in till staden när jag mötte en långtradare som kom över på "min" sida och släpet sladdade ut mot mig, jag bromsade och började kolla diket, såg djupt ut, på något underligt vis rätade långtradaren upp sig just innan jag skulle till att svänga mot diket, jag körde vidare och parkerade vid MM, då blev jag alldeles skakis och vad jag gjorde och sade i affären har jag inte mycket minne av. Nu får jag se hur det blir att möta långtradare i fortsättningen. 


Da'n före da'n före doppareda'n.

2013-12-22 13:12 | 2 kommentarer

Mycket att göra nu....hinner sitta vid datorn en liten stund ändå .

Julbord på klubben i fredags, mycket trevligt med många skratt tillsammans med goda vänner. Tusen tack till flickorna som ordnade med detta!  

Idag åkte Rebecka och jag upp till Ljungåsen för att lämna en liten julklapp till paret som tog hand om Tipsie, svårt att fatta att det inte var längesedan vi åkte omkring där på vägarna i mörkret alldeles förtvivlade, nu såg allt annorlunda ut i ljuset och lugnare till sinnet är man ju. Tyvärr var det ingen hemma så Tipsie blev lite snopen när hon inte fick komma in och hälsa på dom snälla människorna som hjälpte henne komma hem. Vi får prova en annan dag.

Det blåser nästan storm och grusvägarna är alldeles geggiga och spåriga, när vi skulle åka hem tänkte jag vi skulle åka en annan väg än vi kom, det blåste så granarna böjde sig över vägen och jag sa till Rebecka att man har nog tur att det inte faller något träd över bilen, och då  plötsligt låg det en gran tvärs över vägen, det var bara att vända och åka åt andra hållet, tur att alla vägar bär till Saxdalen .

Nu ska jag fortsätta med mitt julstök.  GOD JUL till er alla! 


Isbana

2013-12-17 08:39 | 0 kommentarer

Nu är det bara skridskorna som fattas!, is över hela gården, igår så blåste småhundarna omkring som små isjakter över gräsmattan.   Kanske man skulle uppfinna broddar till hundar!? Nu fattas det bara att det kommer snö så får man väl krypa ut till bilen, hur den sedan ska hålla sig på vägen vet man ju inte. Det har blivit sandat i alla fall men om det nu fryser så blir väl sanden att ligga under isen antar jag. 

Det finns mycket värre problem här i världen, jag tänker på dom stackars flyktingarna från Syrien, så många som lider, blir så ledsen när jag tänker på hur en del människor har det, VARFÖR måste en del kriga hela tiden vad vill dom uppnå?

Här sitter man och funderar över hur pengarna ska räcka till julklappar och all mat man "måste" köpa, jag skäms!


Lunch på IKEA

2013-12-12 19:50 | 0 kommentarer

Då har även jag varit på nya IKEA, dottern bjöd mig på lunch och det var gott, skönt att vila benen också efter att gått på JULA någon timme. Besökte även Ö&B men det var inte lätt att ta sig dit eller ifrån till fots, fick gå en ganska lång omväg för det var staket, snö och is överallt, där man kunde gå var infart för bilar och inget övergångsställe för fotgängare. Blir nog inget handlande där i framtiden om man måste ta bilen från den ena parkeringen till den andra när det är endast 100 m mellan affärerna. Nu ska jag väl inte klaga det är nyttigt att promenera!   Hade hoppats på att få handla lite julklappar idag men får nog ta en sväng in till Ludvikas affärscentrum ändå.  


Agilityträning

2013-12-08 21:08 | 1 kommentarer

Ååhh så skönt att få komma iväg och träna agility, känns som evigheter sedan. Hundarna (spetsarna) vansinniga och taggade till tusen, Soya sprang som ett skållat troll, övertänd som bara den. Humlan skällde mest men hon gjorde bra ifrån sig ändå. Tipsie kan allt utom däcket, säcken och böjd tunnel, hon lärde sig att gå uppepå tunneln, lätt som en plätt var det tyckte hon. Siba min älskade mittel är så duktig på agility, gör allt och fort går det, gungan hann inte röra sig förrän hon var över den med ett flygande hopp, jag blev riktigt rädd att hon skulle göra sig illa men det gick bra. Blossom vår lilla mascot bara älskar att springa genom tunnlarna tar ett hopphinder någon gång ibland, de andra hindren är läskiga tycker hon, glad som attan och tycker att hon är bäst i världen på agility.  Det är en fin hall Fagersta BK har och vi är så glada att få använda den, synd att det blir så långt att åka bara. (14 mil t.u.r.)


Efter stormen

2013-12-06 18:55 | 2 kommentarer

Nu har det lugnat ner sig utomhus, det lyckades komma ner ca 3 dm snö och så har det blåst in lite varstans också, bara vänta på kylan nu då...vintern är definitivt här nu.

I morgon åker lilla kära Winston hem igen, vi har fått ha denna härliga, roliga och snälla kille i 5 veckor, det kommer att bli väldigt tomt efter honom är jag säker på.                                                                                                         sista natten med gänget                                                                       sista natten med gänget....

Min rygg har börjat bli bättre så det kanske blir lite städat och pyntat till jul ändå, avloppet fungerar efter en tids krångel och rörmokaren har varit här och lagat kranen som läckte, lite lättare att leva alltså, nu ska jag ut med bilen och känna på väglaget.


Ny dag nya plågor...

2013-12-02 19:25 | 2 kommentarer

Sotaren var här idag så det blev storrengöring av pannan, hela köket skulle också städas var det meningen men vad händer då?, RYGGSKOTT!!!

Var tvungen att åka och handla lite, kände när jag lastade mjölk i vagnen att det högg lite i ryggen sedan skulle jag ta en köttbit ur köttdisken då small det till ordentligt, hankade mig fram till kassan där snälla Anna satt, hon hjälpte mig att lasta upp varorna på bandet (det är service det), fick i varorna i påsar och tog mig ut till bilen, hur jag fick in påsarna i den vet jag inte riktigt, hämtade Rebecka vid skolan så fick hon köra hem, Tobias och Rebecka fick ta hand om både varor och mig. Tur man har hjälpsamma människor omkring sig, undrar hur det skulle gå annars?, tänker på att det finns ensamma människor som inte har någon, hur går det för dom när det händer saker dom inte klarar av, hemska tanke!

Nu vet jag inte när köket blir städat, skulle ju fixa det idag.....vet att jag lever i alla fall. 

Välj språk/pic a language.

Ewa

DSC_3952
Jag och Soya med sin tredje valpkull

Blogghistorik

«december 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
GOTT NYTT ÅR!
KENNEL SOYBEX ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL
Vår älskade Tekla har fått somna in.
Vi hälsade på i Avesta.
Morris har flyttat
Tekla 17 år idag!
Samantha har flyttat till sin nya familj
Emmett har flyttat till sin nya familj.
Hercules har flyttat.
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!

Senast kommenterade
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!
Så ledsen.......
Så börjar det nya året....
Snart vinter igen
Tungt i livet just nu.
Resa till Halland
Shadow!
Eländet bara fortsätter.
Mycket negativt just nu...
inofficiell utställning i Ludvika 11 april 2015

Kategorier
Början

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2012