Det gör ont!

2014-06-28 13:02 | 0 kommentarer

Har beslutat mig för att sälja lilla Zelda, om det nu går, är ju helt stitje på den fronten vad det verkar, om jag kunde skulle jag spara alla mina valpar men det är inte rätt varesig mot dom eller mig...blir så många till slut. Nu blir det inga fler valpar på ett bra tag i alla fall. Ska försöka fokusera på annat som agility, sök och kanske rallylydnad.

Mirakelvalparna har fått ögon!

DSC_5325   DSC_5331


Höst???

2014-06-22 07:45 | 1 kommentarer

Isande vindar, jag har ännu vinterjackan på mig när jag går ut på morgonen, känns som höst faktiskt. Just nu är livet tungt och tråkigt, orkar inte hitta på nå´t kul, den där kraglyftningen kom av sig.

Tror jag fått bort ormarna från sommarstugan i alla fall, håller tummarna för det.

Valparna är fortfarande kvar, det är så tråkigt, dom behöver komma till kärleksfulla familjer nu annars blir dom väl "hundgårdshundar" och det är inte så roligt varken för hund eller människa.

Jag kanske ska lägga ner detta med hunduppfödning, det finns hur mycket valpar som helst så konkurrensen om köparna är stenhård då hjälper det inte att man är seriös och försöker få fram så bra hundar som möjligt. Får väl fundera på saken.


Dagen efter

2014-06-16 07:59 | 0 kommentarer

Nu har vi börjat hämta oss efter traumat med kejsarsnittet på mirakelhunden Tipsie, hon har hämtat sig bra efter operationen och tar nu hand om sina valpar efter bästa förmåga. Hoppas det fortsätter så nu bara, hon har lite feber fortfarande. Mirakelalparna äter, sover och går upp i vikt.

Mirakelvalparna ett halvt dygn gamla.  Tipsies valpar halvt dygn gamla.


Mardrömsnatt

2014-06-15 09:35 | 1 kommentarer

Mirakelhunden fick sina valpar på Falu djursjukhus med kejsarsnitt, en lång mardrömsnatt som ändå slutade lyckligt får man hoppas. Mor och barn mår förhållandevis bra nu i skrivande stund. Det blev två flickor, den ena black & tan och den andra , hör och häpna SVART! Små mirakel är dom oavsett färg och kön i alla fall!   Det kommer bilder senare när vi hämtat oss lite, man är ju inte van vid nattsudd så det tar väl en natt eller två innan man blivit sig själv igen.


EN TILL!

2014-06-11 08:04 | 1 kommentarer

Aldrig får man vara riktigt glad, Rebecka hittade en huggorm till vid bryggan igår! Jag störtade dit med tunna och kratta men den rackarn försvann ner i ett hål under en stor sten. Vi lyckades baxa bort stenen men ormen var försvunnen, när vi höll på att jobba med detta så kom det en stor snok simmande och ville kolla in vad vi gjorde, det var den största snok jag sett i mitt liv (har väl inte sett så många iof.) Det verkar vara ett riktigt ormår i år, nu har vi jobb med att bygga om nere vid bryggan så kanske ormen flyttar till slut.

Annars var det en bra dag igår, bilen gick genom besiktningen UA. 15 år gammal har han blivit nu "Lille bilen".   

Nu är det nervös väntan på valpar igen, Tipsie ska snart föda, vi såg ju två stycken på röntgen och jag hoppas nu att allt ska gå bra och att det blir någon annan färg än svart denna gång. Har fortfarande inte lyckats sålt någon från Soyas kull, så tråkigt för det är fina, trevliga valpar.

Troligtvis får vi regn idag, hoppas bara att det blir sol och uppehåll några mer dagar denna sommar, har så mycket att göra som kräver regnfritt.


Ormtjusare

2014-06-08 20:59 | 0 kommentarer

Idag blev det en sommarstugedag, packade in gräsklippare, några hundar, mat, stövlar och två ungdomar i bilen så bar det iväg till vårt smultronställe. Vårt kära paradis blev även boplats till en huggorm för något år sedan så det har varit lite olustigt att vara där med hundarna men nu skulle saken åtgärdas hade jag tänkt, därav stövlarna.

Vi har en stor plasttunna med lock som varit maskkompost tidigare, den skulle jag lägga ormen i. Jag gick ner till bryggan (med krattan i högsta beredskap och ungdomarna tätt bakom med tunnan) där ormen varit synlig ofta och se....ett ormskinn hittade jag....vänder mig om och får då se ormen slingra iväg ner i vattnet, jag vet inte hur det gick till riktigt men jag fick tag på ormen med krattan och fick ner den i tunnan (ryser när jag tänker på det). Gabbe tog ett kort på den sedan var det på med locket, in med tunnan i bilen och så åkte jag iväg ut i skogen många kilometer från stugan och släppte ut den, hoppas nu att det inte hunnit bli småormar för då blir det jobbigt.

photo

 


Vaccinering

2014-06-04 08:10 | 0 kommentarer

Idag ska Zuki (collie) och Leia (katt) vaccineras, svårt med utekatter för dom har en förmåga att försvinna när det är dags att åka. Satte in Leia i kattlådan så hon skulle förstå att hon fick lov att göra sina behov där nu på morgonen, en totalt oförstående katt går ur lådan och går till dörren, jamar och ser på mig som om jag var den dummaste människa hon träffat på. Nu ligger hon i alla fall och sover så det ska nog gå vägen denna gången också. 

Har fått ordinerat nya mediciner av doktorn så nu känner jag mig lite konstig, Tobias får köra mig till vet. idag. Hoppas nu att medicineringen ska göra mig piggare men jag har inte så stor tilltro till piller, dom ser ut att verka mot varandra om man läser på bipacksedeln får hoppas att läkaren vet vad han gör.

Fortfarande ingen som är intresserad av mina valpar, så synd för dom behöver verkligen komma till egen familj nu.


Morgonstund

2014-06-02 08:19 | 0 kommentarer

Skönt att hinna med mycket på morgonen så kan man slappa lite under dagen  . Har druckit kaffe, matat hundarna, gått promenad, krattat bajs och eldat i pannan. 

Det verkar vara helt dött på valpförsäljarfronten, ingen vill ha mina valpar, har sänkt priset rejält men det verkar inte som det är det som gäller, dom är ju svarta, kanske därför ingen vill ha dom, vad vet jag?

Går i väntans tider igen, känns inte så roligt eftersom jag får ha mina valpar kvar, det blir så många till slut. Får satsa stenhårt på utställning och tävling nästa år och strunta i uppfödningen.

Nu skiner solen och det är varmt och skönt så jag ska göra det bästa av denna dagen i alla fall. 

Välj språk/pic a language.

Ewa

DSC_3952
Jag och Soya med sin tredje valpkull

Blogghistorik

«juni 2014»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
GOTT NYTT ÅR!
KENNEL SOYBEX ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL
Vår älskade Tekla har fått somna in.
Vi hälsade på i Avesta.
Morris har flyttat
Tekla 17 år idag!
Samantha har flyttat till sin nya familj
Emmett har flyttat till sin nya familj.
Hercules har flyttat.
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!

Senast kommenterade
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!
Så ledsen.......
Så börjar det nya året....
Snart vinter igen
Tungt i livet just nu.
Resa till Halland
Shadow!
Eländet bara fortsätter.
Mycket negativt just nu...
inofficiell utställning i Ludvika 11 april 2015

Kategorier
Början

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012