Kvällstävling i Floda

2013-06-27 08:53 | 1 kommentarer

Det blev en spännande final på agilitytävlingen i Dala-Floda för vår del.

Rebecka och Soya började med ett hopplopp som gick riktigt bra, med en vägran och lite tidsfel kom dom på en 5:e plats. Båda agilityloppen blev diskningar men fina lopp ändå.  Sista hopploppet gick som en dans med 0 fel och bra tid men det kom ännu snabbare hundar efter Soya så dom fick en 4:e plats till slut. Eftersom det inte var så många starter så var det bara ettan och tvåan som fick pinne.

Det hade regnat precis hela dagen men när vi åkte till Floda blev det uppehåll, det blåste ganska rejält vid klubben, kändes lite ruggigt men det var mygg , knottfritt och som vanligt när man är i Dala-Floda, mycket trevligt. 


Regn i massor

2013-06-26 10:14 | 0 kommentarer

Så klart att det ska regna just idag men vilken dag passar det bättre då?

Hoppas i alla fall det blir uppehåll till kvällen då Rebecka och Soya ska tävla agility i Dala-Floda. 

Vi (Rebecka och jag) var till klubben och tränade igår med sju hundar, glömde kopplen hemma  så det blev lite panik. Som tur är har jag lite reservkoppel och några andra tåtar liggandes i bilen och så hade vi kompostgaller med oss så vi kunde göra en hage till de små. Tyvärr är dom ju duktiga på att hoppa (undrar om det kan bero på agilityträningen?) så det var lite svårt att få dom kvar i hagen. Dom blev lite lugnare efter ett par träningsrundor.

Lilla Blossom tycker det är roligt med tunnlarna annars kan hon tycka att de andra hindren är lite läskiga.

Humlan vill inte gå av planen när hon väl fått komma in på den, hon vill bara träna mer och mer även om hon blir så trött så hon hellre går runt hopphindren.

Siba är det så tacksamt att träna med, hon vill så gärna göra rätt och tycker det är så roligt, hennes syster Tipsie tar allt med en klackspark och springer lite som hon tycker men det kan nog bli en agilityhund av henne också till slut.

Tekla min lilla "guldhund" är helt underbar nu och hon är som en kanonkula på banan, börjar även kolla på mig så det ska bli rätt väg.

Zuki som nyligen börjat träna agility är riktigt duktig, jag måste bara vara riktigt tydlig med att visa vad hon ska göra, hon kom faktiskt på en 8:e plats i agilityloppet i lördags av 28 startande  och 15:e plats av 32 startande i söndags, med tanke på hur lite vi tränat så är jag mycket nöjd med vad hon presterar på banan.

Idag måste jag ta itu med pälsvård på dom två flickor som ska ställas ut i Alfta den 6 juli, dom har ju så klart börjat fälla sin päls, vi får väl se om det blir något kvar till domaren att gräva i.


Jag tog ett snack med Tekla.....

2013-06-22 21:04 | 0 kommentarer

Pratade med Tekla om att det kanske var dags att sluta tävla agility och kanske satsa på rallylydnad i stället...då slog hon till med att vinna agilityloppet på Midsommarhoppet, Ludvika BK. Hon fick dessutom en PINNE, det är två år sedan vi tog en pinne sist, ska vi få ihop pinnar till uppflytt i 2:an så måste Tekla bli minst 13 år gammal om det ska gå i denna takten, 1 pinne vartannat år, hur gammal kommer då jag att vara?

Vi ((Rebecka,Soya,Tekla,Zuki och jag) firade alltså midsommar på klubben med agilityfolket, det är bara så härligt! Vill tacka alla medverkande - domare, tävlande, funktionärer och publik för en underbar helg! Många frågade om vi skulle ha tävling nästa midsommar igen och visst skulle det vara roligt med ett tredje år.  Den som lever får se....


Midsommar....

2013-06-20 09:42 | 0 kommentarer

Är man hundtokig och även agilitygalning så firar man midsommar med agilitytävling i dagarna två. Ludvika BK ordnar nämligen en sådan för klass 1-2 detta år. Det är fyra år sedan vi hade en midsommartävling och den blev väldigt lyckad och många har frågat om vi ska göra om det, så nu blir det då av. I eftermiddag ska vi börja med förberedelserna inför tävlingen, hinder ska flyttas, banor byggas, tält sättas upp, tjänsgöringsschema och anmälningslistor ska göras och mycket, mycket mer. Nu är inte jag så mycket involverad i detta men jag hjälper till med det jag kan i alla fall. Hoppas nu att vädret står oss bi och det blir uppehåll fredag, lördag sedan kan det regna bäst det vill . Det jag ska göra ikväll är att packa allt inför morgondagen Rebecka och jag ska även tävla så vi ska ha hundar med oss och allt som hör till det, burar, filtar, tält, godis, vattenskålar o. dyl. Så måste man ha kläder och skor för alla väder, det brukar bli stor packning så man tror man ska vara borta i flera veckor. 

Önskar alla en trevlig midsommar!


Skönt i skogen idag

2013-06-16 20:02 | 0 kommentarer

Äntligen kom vi ut på sökträning Zuki och jag, vi höll till på Golanskogen, en fin skog med mjuk mossa och ganska plan mark utan ris, perfekt om man vill se hunden i arbete. Vi tränade bara rullemarkeringar med lös rulle idag och det gick strålande, Tack Sara och Karin för hjälpen! Väl hemma igen så åt jag lite mat och sedan sov jag bort hela eftermiddagen, tröttsamt att vara i skogen tydligen. 

I skrivande stund hör jag att en av hundarna gnager på något, när jag kollar så är det Tipsie som lyckats gnaga hål på mattan på ett trappsteg!!!, nu är hon billig!, blir nog en annons på Blocket!


Regnet det bara öser ner....

2013-06-13 15:56 | 0 kommentarer

Låt det regna bara, vi klippte gräset igår ha ha!

Rebecka och jag var  till stugan och satte upp en postlåda, gammal grön urblekt och inte alls lika fin som grannarnas lådor men vad gör man när det inte finns några pengar att köpa ny för. Den duger att ha post i tycker jag.

SAM_0072 vår lilla lunch.

Rebecka jobbade hårt med att klippa och räfsa gräs, plocka kvistar och annat skräp som infunnit sig under förra året. Nu ska det bli beboeligt igen, vi har satt upp lite "staket" så vi kan ha vilddjuren med oss. Regnar idag som sagt så det blir väl att klippa gräset igen vid nästa uppehåll .

I tisdags var det full rulle hela dagen, tvättade på förmiddagen, sotaren kom vid 11-tiden så det blev lite städning efter honom, till veterinären halv två, handla på vägen hem, hämta Tobias vid tåget halv fyra, fixa med lite mat sedan åka till klubben för att träna lite agility med spetsarna och Tekla. PHU! somnade tidigt och sov som en klubbad oxe hela natten.

DSC_1990  Sonic blev också trött.  DSC_1958  Små blivande agiltyhundar.


Agilitytävling

2013-06-10 08:32 | 0 kommentarer

Igår var jag på agilitytävling i Dala-Floda, hade väldig tur med vädret, det regnade nästan hela vägen dit men väl framme så kom solen .

Det bästa med agilitytävlingarna är att alla hejjar på alla, ingen tittar snett på någon, alla är vänner och alla hjälps åt. Mycket trevligt var det och jag såg och träffade många vänner och bekanta.

Tror det var ett helt år sedan jag tävlade så det kändes lite nervöst ändå. Det gick väl inte så superbra för Tekla och mig, i agilityloppet visade jag henne fel ingång på en tunnel och slalomet funkade inte (ett vanligt problem vi har på tävling), i hopploppet blev vi diskade på andra hindret och det skyller jag helt och fullt på Tekla som sprang runt hopphindret och tog det från andra hållet, jag blev sur och klev av banan med orden -NÄ JAG SKITER I DET!

Zuki hade jag inte så stora förväntningar på, vi har tränat väldigt lite agility och det var andra tävlingen för hennes del. I agilityloppet ville hon inte hoppa däcket hon kröp under två gånger och då fortsatte jag så det inte skulle bli negativt för henne, blev ju alltså en diskning, slalomet blev inte heller rätt, annars var det ett bra lopp.   I hopploppet gick det jättebra vi nollade men fick lite tidsfel (12.97 sek.) och därmed en 11:e plats. 16 hundar klarade banan sedan var det en del som blev diskade.

Tack till Marketta som tog några bilder på Zuki och mig i hopploppet.

1000174_10201156848472673_1183212299_n

969669_10201156852272768_971693344_n

1001043_10201156855272843_1539884801_n


Sol-blommor-ballonger-studenter

2013-06-08 09:10 | 0 kommentarer

Nu är det sommar på riktigt, så skönt! Tog in lite syrener så man får känna lite sommarlukt inne också.

DSC_1942

Ska försöka ta mig ut till stugan idag men jag är rädd att det framkallar regn .


Nationaldagen!

2013-06-06 19:16 | 1 kommentarer

Hur firar man lämpligast nationaldagen då?, jo man har uppvisning av agility, lydnad och freestyle i stadsparken. Härligt väder trevliga människor och våra underbara hundar, mer kan man inte önska!

Några bilder från dagen.

SAM_0069

Dubbelfreestyle.

SAM_0048

En mycket ung åskådare.

SAM_0058

Lydnadsuppvisning.

SAM_0049

Vårt lilla "läger".

SAM_0055

En blivande agilityhund?

 


Lever idag också....

2013-06-02 08:32 | 0 kommentarer

Jag har kravlat mig ur sängen och tänker -jag känner att jag lever! Det var en hård dag för min kropp igår men vad gör man inte för sitt hundintresse, var nämligen sökfigurant på DM igår och sökrutan var  för elithundar (300 m lång och 100 m bred) svår terräng (för mig). Vi var fyra man och två hundar som "vallade" av området, det innebär att man ska gå över hela rutan åt alla håll och kanter, gick troligtvis mer än 1,5 kilometer i skogen och då inte på väg eller stig, för mig är detta en ganska stor bedrift. När söket var klart fick vi god mat och dryck, TACK Ludvika BK! Tävlingen fortsätter idag, dock utan mig, önskar alla tävlande lycka till!

Kanske jag åker ut till sommarstugan idag om lust och ork infinner sig, än så länge är det fint väder. 

Välj språk/pic a language.

Ewa

DSC_3952
Jag och Soya med sin tredje valpkull

Blogghistorik

«juni 2013»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
GOTT NYTT ÅR!
KENNEL SOYBEX ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL
Vår älskade Tekla har fått somna in.
Vi hälsade på i Avesta.
Morris har flyttat
Tekla 17 år idag!
Samantha har flyttat till sin nya familj
Emmett har flyttat till sin nya familj.
Hercules har flyttat.
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!

Senast kommenterade
Vår underbara Collieflicka har fått somna in, spring fri älskade Zuki!
Så ledsen.......
Så börjar det nya året....
Snart vinter igen
Tungt i livet just nu.
Resa till Halland
Shadow!
Eländet bara fortsätter.
Mycket negativt just nu...
inofficiell utställning i Ludvika 11 april 2015

Kategorier
Början

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2012